28783668 1686883651367845 2866326947032465408 o

 

Deelnemers Toernooi 2018:
 1. MVC '19 Regioteam
 2. AFC Ajax Amsterdam
 3. Bayer '04 Leverkusen
 4. Aberdeen FC
 5. Feyenoord Rotterdam 
 6. VVV Venlo
 7. Odense BK
 8. AZ Alkmaar
 9. Chelsea FC
10. Vitesse Arnhem
11. KRC Genk
12. KV Mechelen


Regioteam MVC'19 Maasbree
Het Regioteam Maasbree treedt als enige amateurploeg aan tegen louter D-ploegen (onder 12 jaar) van profclubs! Het trainerstrio Theo Tielen, Marco Daniëls en Ron van den Kerhof hebben weer een regioteam weten te formeren, dat haar huid zo duur mogelijk wilt verkopen. Zowel op het 1e toernooi als het 2e toernooi wist het regioteam zelfs twee wedstrijden te winnen en legde het team beslag op de 11e plaats. In 2007 wonnen ze ook de Fair Playcup. Het Regioteam Maasbree wist in 2008 en 2009 10e te worden op het MVC Top DO-12 toernooi. In 2010 was het regioteam MVC dé verrassing van het toernooi In de strijd om de 7e plaats werd het gerenommeerde Schalke'04 geklopt. Ook dit jaar staat er weer een mooi regioteam aan de start, dat graag wil stunten tegen de profteams. De meeste jeugdspelers, die deel uitmaken van het regioteam zijn afkomstig van clubs uit de gemeente Peel en Maas.


AFC Ajax
Ajax is een van de succesvolste Nederlandse ploegen. Liefst 33 maal werd de Amsterdamse ploeg landskampioen. De Europa League finalist van twee jaar terug staat ook bekend om zijn uitmuntende jeugdoploeding. Spelers als Donny van de Beek en Timothy Fosu-Mensah waren voorheen actief op ons toernooi. Net als vorig jaar zijn we blij onze gasten uit Amsterdam weer te mogen verwelkomen.


Bayer 04 Leverkusen
Bayer Leverkusen is een van de beter georganiseerde Duitse profteams. De ploeg heeft veel Champions League-ervaring (een finaleplaats, maar men verloor van Real Madrid) en heeft vele legendarische wedstrijden in de UEFA-cup gespeeld. Bayer Leverkusen behoort tot de absolute topclubs in de Bundesliga. Bayer Leverkusen beschikt over een hoogwaardige jeugdopleiding. De U-12 junioren behoren tot de beste teams van Duitsland. In het seizoen 2008-2009 was Bayer Leverkusen verliezend finalist in de DFB-Pokal. Bayer Leverkusen heeft zich weer geplaatst voor de Champions League .Het D- team van Bayer Leverkusen won de 1e editie, de 4e editie van het MVC Top O-12 toernooi en ook in 2014. Ook in 2016 won Bayer Leverkusen, het toernooi. Bewijs, dat Bayer Leverkusen een goede jeugdopleiding heeft. Bayer Leverkusen is elk seizoen in de Bundesliga een van de toonaangevende ploegen.


 FC Aberdeen
De bijnaam van FC Aberdeen is de Dons. In Scholtand is naast Celitc en Glasgow Rangers FC Aberdeen een begrip. De Schotse ploeg werd meerdere malen Schots kampioen en waren ook veelvuldig winnaar van de Schotse beker en de Schotse Leaguecup. Net als andere Schotse club speelt FC Aberdeen met hart en ziel. Laat uw verrassen dor deze Schotse jeugdtalenten die we voor de 3e maal mogen verwelkomen op ons toernooi!


Feyenoord Rotterdam
In Maasbree is iedereen weer blij dat eenmalig winnaar en huidig landskampioen Feyenoord weer van de partij is. Feyenoord is nog steeds een van de succesvolste teams van Nederland, waar eigen jeugd een kans krijgt, Niets voor niets staat de jeugdopleiding van Feyenoord hoog aangeschreven. Feynoord is veelvudig landkampioen. Won in 1970 als eerste Nederlandse club de Europacup en de wereldbeker. Laatste kampioenschap werd in 1999 behaald. De KNVB-beker werd 14 maal gewonnen. UEFAcup winst was er in 1974 en 2002. Bekende Feyenoordspelers zijn Ronald Koeman (ook succesvol als trainer),Mario Been, Ov Kindvall, Coen Moulijn, Rinus Israël, Robin van Persie, Pierre van Hooydonck, Giovann iBronkhorst, Stefan de Vrij,, Ruud Gullitt,, Peter Houtman, Kevin Hofland, Roy Makaaij, Graziano Pelle , Dirk Kuijt en Wim Janssen. 

VVV Venlo
VVV stond als profclub Venlo aan de wieg van het betaalde voetbal in Nederland. VVV won in 1958 de KNVB-beker. In de jaren zestig waren de Venlonaren een subtopper in de eredivisie en nam VVV deel aan de Intertoto. VVV is vijf maal gepromoveerd van de 1e naar de eredivisie en doet het dit jaar boven verwachting goed! Bekendste spelers van VVV waren Herman Teeuwen, Ger van Rosmalen, Jan Klaassens, Maurice Graef, Albert van der Weide, Stan Valckx, Nordin Amrabat, de Japanner Keisuke Honda en de Nigeriaan Musa.


Odense BK
We zijn als organisatie erg trots dat we één van de best aangeschreven jeugdopleiding van Scandinavië mogen verwelkomen op ons toernooi, die van Odense BK! Deze Deense profclub. De meest bekende speler die Odense BK voorbracht is voormalig Ajacied Christian Eriksen. De Deen is momenteel in Londense dienst bij Tottenham Hotspur en speelde van 2005 tot 2008 in de jeugdopleiding van Odense BK.


AZ Alkmaar
Hoogtepunten uit het verleden waren het kampioenschap en de bekerwinst in het seizoen 1980/1981. In het seizoen 2008-2009 werd AZ onder de bezielende leiding van trainer Louis van Gaal kampioen en plaatsten de Alkmaarders zich voor de Champions League. De Nederlandse beker werd in 1978 en 1982 gewonnen. In 2012 won AZ ten koste van PSV de KNVB-beker.AZ bereikte in Europees verband in het seizoen 1980/1981 de finale, waar de mannen van trainer George Kessler in 2 duels (0-3, 4-2) tegen Ipswich Town ten onder gingen. Bekende namen uit die tijd Ronald Spelbos, Hugo Hovenkamp, Jan Peters, Pier Tol, Eddy Treijtel, Bert van Marwijk en Willem van Hanegem. AZ heeft ook nu .een leuke ploeg in het veld. Vincent Janssen werd zelfs topscorer in de eredivisies. Hij is net als Ron Vlaar speler van Oranje. AZ behoort tot de betere voetbalorganisaties van het Nederlandse voetbal. De jeugdopleiding met de AZ-school zal nu en in de toekomst ook een mooie kweekvijver voor jonge talenten zijn. AZ werd ook vorig seizoen weer uitgekozen tot de beste jeugdopleiding van Nederland. 


Chelsea FC Londen
Chelsea FC is een van de gerenommeerdste en rijkste club van Engeland en een graag geziene gast in Maasbree. Naast afgelopen jaar, won het vaandelteam Chelsea ook in 2005 en 2006 een van de zwaarste competities in Europa. Het U12 team van Chelsea is al vele malen aanwezig geweest op ons toernooi en won maar liefst 4 voorgaande edities van ons toernooi. Gaat deze nieuwe lichting ttalenten het presteren om de beker voor de 3e keer op rij naar Londen te brengen?!


Vitesse Arnhem

De jeugdoploeding van Vitesse staat aangeschreven als een van de betere van Nederland. Jaarlijks stromen er 1 of 2 spelers vanuit deze opleiding door naar de selectie. Vitesso O11 won vorig jaar het Kampioenschap in de voorjaarscompetitie, wat een mooie voorbode is om hun deelname op ons toernooi. Bekende spelers uit deze jeugdopleiding zijn Theo Janssen, Roy Makaay, Ricky van Wolfswinkel, Stijn Schaars, Davy Pröpper, Marco van Ginkel en Kevin Diks. Noemenswaardig is verder dat voormalig Speler van het Toernooi (in het jaar 201), Jason Mount, op dit moment actief is bij deze club.

 

KRC Genk
KRC Genk werd drie maal landskampioen resp. in 1999, 2002 en 2011. De ploeg behoort tot de top 6 van België. Een van die kampioenschappen werd onder leiding van Sef Vergoossen. Hij heeft op zijn eigen wijze een steentje bijgedragen aan de goede jeugdopleiding, welke wij wederom mogen verwelkomen op ons toernooi in Maasbree!


KV Mechelen
De jeudgopleiding van deze Belgische club, welke 4 maal landskampioen werd, staat in eigen land hoog aangeschreven. Vrijwel alle jeudgteams komen jaarlijks uit in de Topreeks, welke het hoogste niveau van België is. Bekende oud-spelers van deze club zijn Michel Preud'homme, Marc Wilmots, Glen de Boeck en Björn Vleminckx. Verder had Nederlander Aad de Mos de leiding over deze club toen deze de Europacup II en Europese Supercup won in 1988.

 

(C) 2013 MVC Top D Toernooi